Vše o výběru skladovacích sil na obilí: průvodce od FARMIX, díl 1.

Plánujete koupi nových skladovacích sil na obilí a potřebujete poradit s jejich výběrem? Chcete si být jisti, že vám vydrží mnoho let a budou skutečně spolehlivá? Existuje několik klíčových faktorů pro správné rozhodnutí. FARMIX vám s tím může pomoci.

Vítejte v našem novém seriálu článků, který vás provede procesem výběru bezpečného a kvalitního skladovacího sila na obilí. V následujících týdnech se podíváme na klíčové faktory, které byste měli zvážit při výběru nových skladovacích sil. Od stanovení kapacity a výběru materiálů, přes posouzení kvality konstrukce, až po důležitost designu a ergonomie. Také se zaměříme na bezpečnostní prvky a význam výběru správného dodavatele.

Naším cílem je poskytnout vám komplexního průvodce, který vám pomůže se správně rozhodnout a zvolit skladovací silo, které bude nejen bezpečné a kvalitní, ale také efektivní a dlouhodobě spolehlivé.

FARMIX, váš spolehlivý partner pro skladovací řešení a posklizňové linky

Nejdřív něco málo o nás, abyste viděli, že se na nás můžete obrátit při výběru nejlepšího řešení. FARMIX je odborníkem na projektování chytrých skladovacích řešení pro farmáře i velké zemědělské podniky. Specializujeme se na projekty a výstavbu nových posklizňových linek a renovaci těch stávajících. Nabízíme kvalitní skladovací sila na obilí s nejvyššími standardy kvality a bezpečnosti.

A teď slíbené aspekty při výběru nových skladovacích sil na obilí:

 

Stanovení kapacity skladovacích sil na obilí: Jak na to?

Prvním krokem je stanovení kapacity skladovacích prostor, aby plně odpovídala vašim potřebám. To zahrnuje výměru plochy vaší farmy a objemu obilí, které plánujete skladovat. Dále je nutné zohlednit klimatické podmínky a další faktory, které mohou ovlivnit skladování obilí, jako je vlhkost, teplota a větrání.

Zaměřte se na materiály použité pro konstrukci skladovacích sil. Vyberte ty, které jsou schopné odolat vlivům počasí a zabránit škodlivému působení hmyzu a hlodavců.

Navýšení životnosti skladovacích sil na obilí pomocí pozinkovaných plechů

Pozinkovaný plech se pro sila na skladování obilí stal průmyslovým standardem. Jeho osvědčená trvanlivost, cenová výhodnost a nízké nároky na údržbu z něj dělají ideál pro zemědělské profesionály. Pozinkovaný plech používaný v silech je navíc snadno recyklovatelný, takže je šetrný k životnímu prostředí.

Pozinkování je klíčovou součástí výroby skladovacích sil na obilí. Spočívá v potažení oceli nebo železa vrstvou zinku, čímž se vytvoří odolná bariéra proti korozi. Tato ochrana je výhodná zejména pro sila na skladování obilí, která jsou neustále vystavena nepříznivým vlivům prostředí. Pozinkovaný plech výrazně prodlouží jejich životnost a sníží náklady na údržbu.

Proces pozinkování je účinný a nákladově efektivní. Zahrnuje ponoření ocelových nebo železných plechů do lázně roztaveného zinku, který se chemicky spojí s povrchem. Tato ochranná vrstva je pružná a samoregenerační, takže i v případě poškrábání nebo poškození zinkový povlak nadále chrání podkladový kov.

Většina dodavatelů skladovacích sil nabízí běžný standard galvanizace gramáže 350 g/m².

Velmi chytrou investicí je ovšem volba pozinkování gramáže nad 350 g/m². Prodloužená životnost sila znamená méně časté výměny, což snižuje nároky na suroviny a spotřebu energie při výrobě. To přispívá ke snížení dopadu na životní prostředí v souladu s rostoucí poptávkou po ekologických zemědělských postupech.

Přední dodavatelé skladovacích sil, jako je FARMIX, rozpoznali potenciál pozinkování vyšší gramáže a nyní standardně nabízejí sila s pozinkováním 600 g/m². Výběrem těchto dodavatelů mohou zemědělští profesionálové využívat dlouhodobé výhody zvýšené odolnosti a vynikající ochrany plodin.

Mějte na paměti, že kvalitní pozinkování sil představuje zásadní faktor pro dlouhodobou ochranu a zachování kvality uložených plodin. Proto ve společnost FARMIX standardně dodáváme sila s kvalitním pozinkováním vyšší gramáže. Je to jedna z výhod, které projeví v dlouhodobém horizontu – ušetří náklady na renovace a opravy skladovacích kapacit.

nová posklizňová linka obilí
Obr. skladovací sila na obilí MYSILO, pozinkování 600 g/m2. ZD „Kalich“

 

Střešní schodiště

Sila na skladování obilí jsou velké a vysoké konstrukce vyžadující pravidelnou kontrolu a údržbu. Tradiční střešní žebříky mohou být kvůli své nedostatečné stabilitě a opoře rizikovým řešením. Střešní schody se zábradlím nabízejí mnohem bezpečnější alternativu. Jsou z odolných materiálů, jako je pozinkovaná ocel nebo hliník, takže vydrží drsné povětrnostní podmínky a poskytují dlouhodobý výkon.

Jednou z největších výhod střešního schodiště se zábradlím pro sila na skladování obilí je vyšší úroveň bezpečnosti. Zábradlí nabízí pracovníkům bezpečné uchopení při výstupu, takže výrazně snižuje riziko pádu a nehod. Kromě toho jsou tyto schody často vybaveny protiskluzovými stupni, což dále zvyšuje jejich bezpečnostní profil.

 

Tyto nezbytné konstrukce jsou navrženy tak, aby zajistily snadný a bezpečný přístup na vrchol sila a umožnily bezproblémovou údržbu, kontrolu a monitorování systému skladování obilí. Střešní schodiště se zábradlím představuje pro pracovníky bezpečné řešení, které jim zajistí provádění úkolů bez rizika úrazu. Bezpečnost pracovníků je prioritou FARMIXU a schodiště s pevným zábradlím je nejlepší způsob, jak předcházet nehodám a zraněním.

Troufáme si tvrdit, že střešní schody se zábradlím jsou nezbytnou investicí pro každé skladovací silo na obilí. Poskytují bezpečný a spolehlivý pro přístup k horní části sila pro snadné provádění pravidelné údržby a kontroly. Investujte do střešních schodů se zábradlím. Optimalizujete tak bezpečnost a efektivitu svých operací při skladování obilí.

Doporučujeme doplnit sila o kvalitní schodiště s pevným zábradlím. Další dobrou zprávou je, že cenový rozdíl oproti běžným střešním žebříkům je malý a vy budete moci klidně spát.

Obr. Bezpečný a spolehlivý přístup k horní části sila, ZD Lukavec
Obr. schodiště, které není vhodnou volbou

 

Boční dveře

Jedním z klíčových prvků sila na skladování obilí, který je často přehlížen, je velikost a funkčnost jeho bočních dveří.

Dostatečně velké boční dveře umožňují snadný přístup ke skladovanému obilí, ale také do právě vyprázdněného sila za účelem kontroly, čištění a údržby. Po každém vyskladnění obilí je důležité podlahu v sile vyčistit. Bez správně dimenzovaných bočních dveří může být vstup do sila a provádění těchto úkonů obtížné a vést k potenciálnímu ohrožení bezpečnosti a snížení efektivity.

Pro snadný přístup do sila doporučujeme instalaci větších dveří. Ve společnosti FARMIX nabízíme dveře takzvaně „přes dva ringy“ neboli dva plechy na výšku. Usnadní to čištění a údržbu v sile – obsluha posklizňové linky bude nadšena.

Pro zemědělce nebo provozovatele skladů obilí je dobře fungující a správně navržené silo pro skladování obilí zásadní pro zajištění kvality sklizeného obilí. Dostatečně velké boční dveře jsou nezbytnou součástí dobrého sila.

Obr. malé boční dveře
Obr. velké boční dveře MYSILO, ZD Korolupy

 

Střešní konstrukce obilného sila

Střešní konstrukce obilního sila zajišťuje efektivní skladování a ochranu cenného obilí. Je navržena tak, aby odolávala nepříznivým povětrnostním podmínkám, umožňovala správné větrání obilí a zabraňovala jeho znehodnocení. Ideální střešní konstrukce obilního sila je odolná, flexibilní a nákladově efektivní.

Pro střešní konstrukci obilného sila se často používá pozinkovaná ocel, hliník a nerezová ocel. Tyto materiály poskytují optimální pevnost a odolnost proti korozi, čímž zajišťují dlouhou životnost. Zabudování ventilačních systémů, prvků pro regulaci teploty a pokročilé těsnicí technologie dále zvyšují výkon a funkčnost střešní konstrukce obilního sila. Investicí do správné střešní konstrukce můžete minimalizovat ztráty obilí a maximalizovat návratnost své investice.

Hledáte spolehlivé a trvanlivé řešení, které bude dlouhodobě zajišťovat kvalitu a bezpečnost uloženého obilí? Kvalitní ocelový krov může být nejlepší volbou. Jeho robustní konstrukce poskytuje silné a stabilní podepření pro střechu, takže zůstane pevná a odolá nepříznivým vlivům počasí.

Obr. kvalitní ocelový krov

Nezmeškejte další díl našeho průvodce výběrem bezpečného a kvalitního sila na obilí! V pokračování se zaměříme na význam celoroštové podlahy a proč představuje lepší volbu než provzdušňovací kanály v betonu. Proč je tak důležité věnovat pozornost provzdušňovacím ventilátorům a jakou roli hrají v zachování kvality a dlouhé životnosti skladovaných komodit? Připojte se k nám a zjistěte, jak si vybrat to nejlepší pro vaše obilí. Výběr správného sila může být náročný, ale s naším průvodcem se stanete odborníkem

Výběr skladovacích sil na obilí: průvodce FARMIXU, díl 2.

Výběr skladovacích sil na obilí: průvodce FARMIXU, díl 3.

 

Máte zájem o individuální nabídku
nebo se chcete jen poradit?


Napište nám, rádi vám odpovíme.

    Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním zpracováním osobních údajů.